flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з здобувачами освіти 9 класу Снятинського ліцею імені М.Бажанського Снятинської міської ради та 9 класу Хутір-Будилівської філії Снятинського ліцею імені В.Стефаника

28 березня 2024, 17:09

28 березня 2024р. до Снятинського районного суду Івано-Франківської області завітали здобувачі освіти 9 класу Снятинського ліцею імені Михайла Бажанського Снятинської міської ради Коломийського району під керівництвом Ганни Камад та здобувачі 9 класу Хутір-Будилівської філії Снятинського ліцею імені В.Стефаника під керівництвом викладача права Олега Куравського.

Зустріч відбулася в межах профорієнтації та вивчення курсу «Основи правознавства».

Про роботу суду учням розповідала головний спеціаліст (з архівної роботи)  Снятинського районного суду Оксана Лазаренко. Учні під час екскурсії оглянули приміщення канцелярії суду, зали судових засідань, ознайомились з роботою апарату суду, суддів специфікою роботи канцелярії, реєстрацією вхідної та вихідної кореспонденції, веденням цивільних та кримінальних справ із можливістю побувати в судовому засіданні .

Також, контролер I категорії сержанту Служби судової охорони – Олександр Стоян розповів про роботу, основні її функції та завдання співробітника Служби судової охорони.

Далі їх чекала зустріч та бесіда з Головою суду Ігорем Сегіном та керівником апарату суду Мартою Бигар. В доступній для учнів формі розповіли про роль суду у житті країни, про завдання, які покладені на судову гілку влади, про те, як організовуються та проводяться судові засідання, хто у них приймає участь, які права мають сторони та інше. Велика кількість запитань свідчила про інтерес до зустрічі.

Також здобувачів освіти запросили до зали судового засідання, де вони мали можливість бути присутніми на розгляді кримінального провадження під головуванням судді Снятинського районного суду Івано-Франківської області Михайла Калиновського.  

Мета проведення екскурсії – це виховання у підростаючого покоління довіри до судової влади, підвищення рівня знань у сфері права та ознайомлення з принципами судочинства.      

Щиро вдячні Ганні Камад та Олегу Куравському за виявлену зацікавленість та організованість здобувачів освіти!  Сподіваємось, що наша екскурсія запам’ятається надовго, а можливо, когось і спонукатиме розвиватись у напрямку юриспруденції та в майбутньому обрати шлях служителів Феміди.