flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

24 жовтня 2011, 15:15

 24.10.2011 року в Снятинському районному суді відбувся ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ на тему: "Відкритість суду- крок на зустріч з громадськістю". Цього дня служителі Феміди відчинили свої двері для студентів-правників. До суду завітали студенти Снятинського технікуму та Коломийського економіко-правового коледжу.

 У залі судових засідань, де відбувався даний захід відвідувачів особисто зустрів голова Снятинського районного суду Боднарук Микола Васильович, який розказав про структуру та організацію роботи суду та зазначив, що  кожен, хто вирішив присвятити своє життя юриспруденції, має дбати про високу професійну культуру. Також виступив суддя Собко Василь Мар'янович, помічник прокурора Наталія Ігорівна, адвокати Яремчук В.В. та Олексійчук Я.Г. 

 

 

 Пізніше керівник апарату суду Бигар Марта Василівна та заступник керівника апарату Іванна Тарасівна провели гостям екскурсію по суду, підчас якої відвідувачі змогли завітати до канцелярії суду та архіву, кабінетів керівництва та працівників апарату. Майбутні юристи охоче слухали про роботу апарату суду, про підготовку матеріалів до розгляду суддями та загальний порядок звернення до суду.

На завершення було зазначено, що основним напрямком демократизації в сучасній Україні є створення ефективної системи взаємодії судів і громадськості. Не можливо забезпечити справедливе та ефективне судочинство, якщо воно не є відкритим для громадськості. Громадяни мають знати, хто і як приймає суспільно-важливі рішення і як їх виконують. 

  

 

 Сподіваємося, що знайомство із специфікою складної і відповідальної роботи суддів та працівників апарату стане для молоді суттєвим фактором при виборі професії, а для всіх інших - важливим кроком до довіри працівників.